Tijdens EVE Healthcare 2019 zijn alle toepassingsmogelijkheden voor de medische sector zelf te beleven door middel van diverse Virtual- en Mixed Reality demonstraties. Bekijk de volledige lijst hieronder!

Demonstraties

QBI

Bewegen met behulp van een robotbal

Qbi is een bewegingsstimulator en ontworpen om mensen op een laagdrempelige manier uit te dagen om te bewegen. Qbi maakt het mogelijk om een robotbal over de vloer te besturen zonder deze aan te raken. Met de bal van Qbi worden allerlei spellen en oefeningen uitgevoerd. De spellen en oefeningen worden onder andere toegepast in de fysiotherapie, revalidatie en als beweegactiviteit. Qbi wordt breed ingezet door zorgorganisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg

Behandeling begrepen

Maakt patiëntinformatie begrijpelijk.

Behandeling Begrepen ontwikkelt duidelijke animatievideo’s & afbeeldingen om patiënten en hun naasten uitleg te geven over voor hen belangrijke (medische) informatie. Een van hun producten is Meneer Pienter: gericht op kleine kinderen én hun ouders. Meneer Pienter sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen en geeft toegespitste informatie verrijkt met Augmented Reality via een gratis app. Zo leren kinderen spelenderwijs medische onderwerpen goed begrijpen.

Gainplay Studio

Serious gaming.

Gainplay Studio ontwikkelt serious games voor de gezondheidszorg, wetenschap en maatschappij. Games doen steeds meer hun intrede in de zorg. Ze zijn er in alle soorten en maten. GainPlay Studio biedt onder andere game-ervaringen op basis van EEG input aan. Leer te ontspannen met Daydream, en beleef een unieke neurofeedback ervaring.

Horus VR

Doorbreek het sociale isolement met VRiendje.

VRiendje is een unieke doe-het-zelf Virtual Reality oplossing waarmee iedereen zelfstandig VR-beelden (360 graden kijken) kan opnemen en/of livestreamen met hun zeer gebruiksvriendelijke mobiele camera en VR-platform. VRiendje is geschikt om het sociale isolement van patiënten te doorbreken. Dit betekent dat patiënten die bijvoorbeeld niet bij een bruiloft of begrafenis kunnen zijn, deze toch vanuit het ziekenhuis kunnen meebeleven. VRiendje kan worden ingezet om patiënten te vermaken en af te leiden.

Into D’mentia

Ervaar hoe het is om dementie te hebben.

Into D’mentia laat gezonde mensen ervaren hoe het voelt om met dementie te leven. Door deze simulatie ervaren gezonde mensen verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks hebben. Door zelf dementie te beleven, ontstaat meer begrip voor de ziekte, een betere relatie en minder zorglast. Sinds 2012 beschikken zij over een interactieve simulatie cabine en sinds 2017 is dit concept ook ontwikkelt voor VR. Into D’mentia is uniek; nergens op de wereld wordt op deze effectieve manier getraind.

Fontys Hogescholen

VR voor belevingsgericht zorg onderwijs.

Fontys Hogescholen loopt voorop als het gaat om gebruik van Virtual Reality in het onderwijs. Ze hebben diverse VR toepassingen ontwikkeld voor gebruik in het onderwijs binnen de zorgopleidingen. Voorbeelden hiervan zijn 360 graden films om te ervaren hoe het is om een bepaalde aandoening te hebben, en een interactieve virtual reality ervaring om studenten voor te bereiden op stressvolle situaties op het werk, zoals reanimatie in een drukke omgeving of omgaan met agressie.

Pillo

Een kussen als gamecontroller.

Pillo is de toegankelijke spelcomputer waarbij je games bestuurd met een kussen als controller. Pillo heeft verschillende games in zijn assortiment die speciaal zijn ontwikkeld voor de pillo controller. Tijdens dit congres krijg je de kans om de game controller uit te proberen zodat je zelf kunt ontdekken wat pillo kan betekenen voor mensen met een beperking of hoe je deze in kunt zetten als revalidatiemodel. Pillo gebruik je om de cliënten te prikkelen, activeren en uit te dagen tot bewegen. Speel samen, ontdek en beleef plezier met Pillo!

Enversed

Virtual Reality in de medische sector.

Enversed focussed zich op het bedenken, ontwerpen en creëren van Mixed- & Virtual Reality toepassingen voor o.a. bedrijfsapplicaties, trainingen en simulaties. Daarbij staat leren maar ook vooral doen centraal. Tijdens dit congres demonstreert Enversed drie Virtual Reality toepassingen voor de medische sector. Ontdek hoe je Virtual Reality in kan zetten als therapiemodel en stap in een andere wereld om de mogelijkheden te ervaren.

Sense Glove

De virtule hand.

Sense Glove is een draagbare haptic en force feedback handschoen die het mogelijk maakt virtuele objecten aan te raken. Sense Glove meet iedere beweging in de hand en kan daardoor een erg accuraat digitaal handmodel weergeven. Op het moment dat de gebruiker in virtual of augmented reality een object vast pakt, remt de handschoen de gebruiker af: Zo voelt het net alsof je een echt object vast pakt. De combinatie van accuraatheid en force-feedback zorgt er voor dat de interactie met digitale objecten overeenkomt met de interactie in het echt. Ervaar wat Sense Glove voor de medische sector kan betekenen.

Benieuwd geworden en wil je op de hoogte blijven van alle technische ontwikkelingen binnen de medische sector? Reserveer je ticket(s) en zet een stap in de toekomst met EVE Healthcare 2019.

Tickets