Ga in gesprek met onze onze professionele sprekers, workshopgevers en ontdek een tal van VR-, AR en MR demonstraties die jou meenemen in de toekomst van de medische industrie. Bekijk de volledige lijst aan lezingen hieronder!

Lezingen

drs. Remco Hoogendijk

VR4REHAB, Kansen voor VR in Revalidatie

Innoveren in de gezondheidszorg is complex. Dit komt doordat het businessmodel, het organisatiemodel en de wet- en regelgeving wezenlijk anders is dan in andere branches. Veel technologie ondernemers hebben dan ook grote moeite om succesvol te zijn in de gezondheidszorg. In deze lezing neemt Remco Hoogendijk je mee om aan de hand van VR en AR technologie in het revalidatie domein de innovatiereis in de zorg te maken. Voor revalidatie heeft VR/AR zeker in combinatie met sensortechnologie vier waanzinnige beloften in zich:

Lees meer

  1. de belofte om therapietrouw te vergroten (onder meer door gamification)
  2. de belofte om progressie te meten (onder meer door sensortechnologie)
  3. de belofte om therapie te personaliseren
  4. de belofte om therapie los te koppelen van de behandelomgeving

Deze vier processen betekenen een radicaal andere manier van werken in de revalidatie en leiden dan vanzelf tot een hoop obstakels die moeten worden opgeruimd. In de lezing zullen we aan de hand van concrete voorbeelden laten zien hoe een dergelijk proces in zijn werk gaat en wat er bij komt kijken om succesvol te zijn. Deelnemers aan de lezing zijn na afloop in staat om:

  • Beter te begrijpen hoe het businessmodel in de zorg werkt;
  • Beter te snappen hoe besluitvorming in de zorg tot stand komt;
  • Beter te doorgronden welke wetten en regels van toepassing zijn en hoe hiermee om te gaan;
  • Resultaten te bereiken.

Over drs. Remco Hoogendijk

Remco Hoogendijk is een ervaren innovatiemanager in de zorg. Hij werkt bij de Sint Maartenskliniek en is daar verantwoordelijk voor de implementatie van exponentiële technologieën zoals 3D printing, Big Data, eHealth, Robotica en met name Exoskeletten, Virtual Reality en Sensortechnologie.

dr. Teun Aalbers

Bio- en Neurofeedback in games in de zorg

De lezing van GainPlay Studio neemt de bezoeker mee in de wereld van de games en zorg games in het bijzonder. Binnen het domein van de zorg games worden er bio- en neurofeedback games ontwikkeld. Deze games maken specifiek gebruik van lichamelijke input van de speler. Denk hierbij aan EEG-signaal, hartslag, ademhaling of zweet respons. Dit biedt game ontwikkelaars unieke mogelijkheden om spelers om te leren gaan met (on)bewuste processen. Maar het stelt ook doelgroepen die niet tot de mainstream doelgroep van games behoren, in staat om toch op te gaan in games. Als laatste stelt het spelers in staat op een hele intense manier betrokken te raken bij de game die ze spelen en niet alleen zelfinzicht te verkrijgen, maar ook beter in staat te zijn zich in te leven in een ander.

Over dr. Teun Aalbers

Teun Aalbers (1985) studeerde in 2005 af aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen aan de opleiding Sport, Gezondheid en Management en behaalde in 2009 zijn master “Gezonde Veroudering” van de studie Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na wat omzwervingen in de onderzoekswereld kwam hij terecht in de games industrie. Hier ziet hij het als zijn persoonlijke missie om health games te ontwikkelen en implementeren op plekken waar ze écht bij kunnen dragen aan een beter zorgstelsel.

dr. Michel van Genderen

Toepassen van Virtual Reality in de zorg

Innovatie is essentieel voor de zorg. Nieuwe toepassingen blijken lastig implementeerbaar voor kwetsbare populaties terwijl hier vaak veel winst is te behalen. Wat is er momenteel voor handen en hoe gaat medisch personeel hiermee om?

In deze bijdrage wordt een overzicht van de verschillende toepassingen van VR binnen de gezondheidszorg en hoe innovatie de kwaliteit van leven zou kunnen verbeteren. Tevens wordt aandacht gegeven aan de Intensive Care van de toekomst. Aan bod komt verbeteren van post IC zorg, trainen van medisch personeel en behandeling van pijn.

Over dr. Michel van Genderen

Michel van Genderen is internist in opleiding in het Franciscus Gasthuis en het Erasmus MC. In laatst genoemde ziekenhuis begint hij in 2019 met zijn specialisatie in de Intensive Care geneeskunde. Hij promoveerde in 2015 en richt zich sindsdien op verbetering van de zorgkwaliteit middels innovatie. Momenteel is hij onderzoeksleider van het BeterKeten traject naar verbetering van de post-IC-zorg binnen regio Rijnmond.

Benieuwd geworden en wil je op de hoogte blijven van alle technische ontwikkelingen binnen de medische sector? Reserveer je ticket(s) en zet een stap in de toekomst met EVE Healthcare 2019.

Tickets